După ceva timp

by

Întâlnirile cu oamenii din trecut sunt ca niște pastile concentrate: cuprind toată viața de la ultima întâlnire cu X și până în prezent. Începi să spui ce ai făcut și celălalt își face un update al persoanei tale: a făcut asta, asta, asta. În concluzie, a evoluat sau nu. Evoluția înseamnă, pentru fiecare, intersecția altor abcise și ordonate. Nepotrivirea graficelor, nepotrivirea lungimii de reacție sau a modului de a-ți gestiona viața, nu înseamnă decât un lucru: fiecare se află acolo unde vrea să se afle. Nimeni și nimic nu pot ține un om în cămașa de forță. Nici măcar destinul. 

Aud de multe ori cum oamenii se plâng de cutare sau cutare lucru. Cine altul ar trebui să fie responsabil pentru faptul că ești trist dacă nu tu? Cine ar trebui să fie responsabil pentru faptul că ai probleme de sănătate dacă nu faci nimic pentru a schimba situația? 

Privește cu atenție la cei din jur. În special la cei care vorbesc mult. Au mereu câte ceva de criticat. Omului îi vine mai ușor să se plângă decât să caute soluții salvatoare și să le pună în aplicare.

Poate că privesc eu cu prea multă răceală problemele altora. Poate că problemele sunt de fapt piedici pe care le acceptăm sau nu, o vreme, în viața noastră. 

4 răspunsuri to “După ceva timp”

 1. Drugwash Says:

  Cine eşti şi ce-ai făcut cu Ana de odinioară…? 🙂

  Chiar aşa frig e la voi acolo de te-ai răcit de tot?

 2. ovi Says:

  stii cum se zice… tot ce nu ne omoara, ne fortifica…
  unele fortificatii ni le faurim singuri… altele nu depind de noi… dar le primim cu fruntea sus… sau cel putin… asa ar trebui…
  tu insa… unde ai fot pana acum??/ cum ai fost??? ce alte abcise ai intersectat???
  tot de bine… si mai bine… iti doresc…

Ce crezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: