Scrisul de mână

by

Dacă blogurile s-ar scrie cu pixul în mână, ori ar fi mai greu de citit, ori am înţelege mai repede ce vor oamenii să spună datorită buclelor şi liniuţelor pe care le trasează pe hârtie.

Teoria ca teoria! Grafologia studiază aceste detalii şi are destui adepţi. Eu aleg doar ce-mi convine, bineînţeles. Câte capete, atâtea tipuri de scris. Şi păreri, ca să fie vorba proverbului.

Am găsit aici un site care oferă o analiză grafologică. Intri, cineva va dori să-ţi vândă cartea lui minune. Îi spui că o cumperi altă dată, după care ţi se oferă o paletă de  scrisuri, litere, bastonaşe, cerculeţe, etc. Alegi numai ceea ce seamănă cu scrisul tău. Bifezi. Dacă nu ai de unde, cu atât mai bine. Eşti mai special(ă). Îi vei încurca la analiză. 🙂

Trebuie să recunosc, la unele aspecte s-au cam potrivit rezultatele pe care mi le-au oferit. Bine de ştiut.

Etichete: , ,

5 răspunsuri to “Scrisul de mână”

 1. Barbosu Eugen Says:

  „spune-mi cum scrii ca să-ţi spună ei cum eşti”
  mai greu. n-am un scris al meu, posibil daca scriu in doua zile diferite sa nu scriu la fel da-s profi la asta :))
  ma distram pe vremuri copiind scrisul altora, ideea a pornit de la recomandarea unui profesor sa scriu „mai frumos”, asa ca scriam in mod cursiv in vreo 4 feluri total diferite (cu tot cu diferente de bucle, distante, pronuntat/ma putin pronuntat inclinat/drept etc., cum scriau aia)
  scriam rapid si folosind caractere runice si daca mai ma tinea prosteala ceva timp, scriam si cu caractere gotice -alea am inceput sa le invat cand m-am pus sa reproduc niste harti si sa le transform in stilul ala vechi al anilor 1500, cu numele de orase-sate-forme de relief scrise cu caractere gotice -din pacate am intrerupt „capodopera” pe la 30%, ca era foarte multa migaleala, insuficient ca sa ma acomodez cu caracterele gotice
  prima data cand am copiat a fost mai greu, pentru ca alesesem un scris asa mai interesant. persoana respectiva, desi avea aproape fiecare litera diferita de stilul standard, cu majoritatea caracterelor scrise independent una de alta (nu lega decat „e-s, o-s, c-u, c-u-m, e-n” si „r-u”) scria mult mai rapid decat un om obisnuit, bine mi-a trezit curiozitatea si esteticul aparte. o faza interesanta a fost ca peste vreo doi ani cand i-am vazut iar caietul am observat ca i se modificase scrisul, pe anumite litere. am asimilat si aia :))
  apoi pe masura ce am copiat mai multe stiluri de scris a devenit tot mai usor. nu am ramas decat cu 4 in „memorie” pentru ca restul le-am abandonat rapid. intr-o zi am incercat scrisul colegului de banca (foarte apropiat de stilul standard, ala cu destul de multe caractere legate intre ele), si dupa cateva ore deja scriam ca el
  acum ca nu mai scriu de mana aproape deloc (keyboard ftw) invatarea unui scris nou mi-ar lua probabil cateva zile

  • AnaAyana Says:

   Interesant. Personalitate cameleonica sau greu de etichetat? 🙂 Sunt oameni care nu pot scrie decat „ca ei”, chiar daca incearca sa imite un alt scris. Te uiti la imitatie si recunosti persoana care a scris, nu ce a vrut sa imite (sau pe cine).

   Se spune ca scrisul depinde si de starea de spirit. Oricum, cateva trasaturi trebuie sa fie numai si numai ale tale. De exemplu, liniuta la T, litera G, alinierea in pagina. Cei care lasa loc in stanga cica au lasat trecutul in urma si privesc numai in viitor. Cei care scriu inghesuit sau apasat iar au nu stiu ce caracteristici.

   Eu am doar doua tipuri de scris, depinde de viteza 🙂

 2. mii de vorbe Says:

  scrie-ne de mana, sa vedem si noi…

 3. AnaAyana Says:

  Bună idee, deja am pus-o în practică. Poate trece vreun grafolog prin zonă să-i pun câteva întrebări.

 4. Maria Magdalena Says:

  Este buna ideea cu scrierea de mana a blogurilor, cred…grafologia v-a avea destui adepti pentru acest lucru. Intrati si vizitati link -ul: http://www.wildpussy.ro

Ce crezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: