Cum să uiţi o femeie

by

Titlul poate fi adaptat după gen. Autorul, Dan Lungu, s-a gândit la o ea. Încă n-am  citit cartea dar mi-a trezit interesul. Câteva fragmente:

Am plecat. Cândva o să înţelegi.

„Abia atunci am zărit bileţelul pe masă. (…) Scria: «Dragă Andi, am plecat. Te rog să mă ierţi! Cândva o să înţelegi. Marga». Un scris de mână, cu litere mari, caligrafic, ca de şcolăriţă proaspăt înţărcată. (…) A urmat un interval al uitării forţate, în care hotărâsem să las naibii toată povestea Margăi şi să mă comport ca şi cum n-ar fi fost. Însă creierul procesa conspirativ în subteran, în pofida voinţei mele, şi mă trezeam din senin gândindu-mă la trecut. Imaginea ei reuşea să se strecoare prin fisurile realităţii, uneori prin cele mai machiavellice mijloace. Împrumuta zâmbetul ei, de pildă, încasatoarei de la serviciile de salubritate. Apoi (…) am rămas cu o singură întrebare: de ce a dispărut subit, fără să fi discutat în prealabil? Bileţelul nu-l puneam la socoteală. Încercam să caut o explicaţie. Din păcate găseam nu una, ci mult mai multe.“

Cât despre uitarea unei femei, unii pot să o facă, alţii nu, pur şi simplu nu le reuşeşte. Să uiţi o femeie înseamnă, într-un anumit fel, să nu mai cunoşti o femeie.

Dan Lungu, membru al Uniunii Scriitorilor din România, autorul romanului Sunt o babă comunistă ce va fi ecranizat în curând de  regizorul Stere Gulea.

Etichete: , ,

42 răspunsuri to “Cum să uiţi o femeie”

 1. alexandru petras Says:

  eu cred ca depinde si despre ce femeie este vorba 🙂

 2. AnaAyana Says:

  Păi cred că se referă la cele pe care le-a cunoscut. Măcar puţin. Sau la cele care l-au cunoscut pe el. Hmmm.

 3. Joker Says:

  Am citit titlul şi – pentru o clipă – am crezut că ştii şi raspunsul… 🙂

 4. octavpelin Says:

  Un barbat adevarat nu uita femeile din viata lui ,o seara buna Octav:)

 5. Barbosu Eugen Says:

  „Să uiţi o femeie înseamnă, într-un anumit fel, să nu mai cunoşti o femeie.”
  Asta luata mot-a-mot se traduce in firescul, din punct de vedere fizic, ca daca ma intorc cu spatele de la tine, nu te vad. Demonoid de filozoficesc. Nu vreau sa cred cealalta subtilitate, ca el vede in fiecare femeie frumosul (btw astia care afirma ca ei iubesc sexul slab si nu anumite persoane ale sexului slab, sunt ca patriotii si virtutea celui vicios, da-s buni ca odata ce ii auzi afirmand intre femei ca ei ii curvari, depistezi curvele -asadar daca nevestelor voastre le stralucesc ochii in cap atunci cand aud pe un isuciu ca el ii afemeiat, ar fi cazul sa le uitati in metrou, pentru ca vezi mai jos)

  As avea si io niste maxime:
  -sa uiti o femeie inseamna sa fii uituc
  -sa uiti o femeie care te-o uitat si ea la randul ei, inseamna sa fiti amandoi uituci
  -sa uiti o femeie inseamna ea sa iti dea pace cu jocurile tale pe calculator
  -sa nu uiti o femeie inseamna sa continui sa iti imaginezi ceea ce nu-i adevarat despre ea
  -sa uiti o femeie in metrou dupa ce ai avut o casnicie de zece ani cu ea, e o afacere buna
  -sa te uiti la femeie inseamna sa nu stii ce sa faci cu ea, pentru ca nu mai stii unde esti tu, logic (sa te uiti=a te uita pe tine, doh)
  Vorbind amu de the big love:
  -sa uiti o femeie inseamna sa stai sase luni langa mormant dupa ce ai ingropat-o, sa fii sigur ca nu mai iasa

 6. Rodica Botan Says:

  Eu cred ca nu pe oameni ii uitam sau de oameni ne amintim, ci mai degraba simtamintele pe care le-am avut in prezenta lor.
  Mama…este pentru toti o femeie greu de uitat. Ea a creat in noi simtamintele cele mai dulci, cu ea si prin ea am vazut lumea…si cind o pierdem pe ea parca o parte din frumos se duce cu ea.
  Tatal…daca avem un tata bun, tot ce a inspirat in noi este ceea ce ii atribuim si ceea ce ne va lipsi si ii vom duce dorul.

  Cind e vorba de persoana iubita, in functie de simtamintele pe care acea persoana le-a trezit in noi , o sa ne amintim de ea sau nu…dar amintirile vor fi strict legate de cit de bine ne-am simtit in prezenta acelei persoane. Numai inchideti ochii si incercati sa va aduceti aminte de cineva care v-a creat bucurii…

  Am sa fiu foarte candida acuma…buna mea a fost casatorita cu un om dur. Viata ei a fost grea. Cind bunicu a murit ea avea 39 de ani. Nu s-a mai recasatorit niciodata… nu pentruca n-ar fi avut cu cine, dar pentruca ceea ce a experimentat in casatoria ei nu a lasat nici macar o singura dorinta de a incerca din nou. L-a uitat? Nicidecum…dar amintirile nu i-au fost bune. Era trecuta de 80 de ani si el mort de peste patru decenii…Intr-o zi si-a amintit de el ca o durea o ureche si era urechea care o supara de pe vremea cind a lovit-o el… I-am spus, „buna…mai lasa-l incolo si nu-i mai amintii rautatile. Ce faci daca te intinesti cu el in rai? A stat buna o clipa si s-a gindit…da nu mult…si mi-a zis…”am sa-i spun – da-te la o parte sa trec.” Am ris de m-am prapadit si eu si ea…

  Biblia spune ca „ceea ce da frumusete unui om, este bunatatea lui.” Daca cineva se poarta cu tine cu bunatate, persoana aia va fi pentru tine frumoasa si amintirea ei va sta pentru totdeauna. Asa ca daca vrea cineva sa nu i se stearga pomenirea…asta-i formula.
  Acuma bunatatea nu este prostie…Unii o confunda. Nu. Bunatatea are dreptul la respect, si cere respect.
  Eu cred ca in dragoste daca te-ai facut presul cuiva, aia nu-i mai dragoste si daca faci pe cineva presul tau…nu meriti sa fii iubit.

  Asa ca asta-mi amintesc din viata…momentele frumoase in care cineva mi-a aratat bunatate…pe celelalte, eu am ales sa le uit…pe cit se poate.

 7. st_triba Says:

  toti, pana si mihai pe radio, ma inveselesc, dar de uitat nu imi spune nimeni cum sa fac, cred ca nu am stomac sa citesc ce scrie in cartea cu pricina fiindca imaginatia mea bolnava ar transforma-o intr-un alt pumnal bagat in trahicadrica. uitatul unei femei e ca statul in spital. te doare, in jur vezi doar suferinte, si iti imaginezi ca tu nu esti asa bolnav ca ceilalti. cu toate astea mai vine un medic din cand in cand, se uita pe foi cu scris marunt si ofteaza. si in ziua externarii iti dau 5 borcanele cu pastile de calmare (de cal mic nu mai are nimeni)
  mi-ar placea sa abordez faza ca eugen, dar mi-e imposibil.

  un mediocru.

 8. Barbosu Eugen Says:

  „mi-ar placea sa abordez faza ca eugen, dar mi-e imposibil”
  Umor canci ?

 9. Barbosu Eugen Says:

  „Umor canci” insemnand ca am glumit acolo cu abordarile, cred ca e greu sa nu iti dai seama
  no offense though 🙂

 10. Barbosu Eugen Says:

  Omul, indiferent ca vrea sau nu, tot uita. Nu complet, dar unele chestii tot se pierd. Ceea ce intr-o prima faza duce cu gandul la ideea ca timpul nu ii o entitate de sine statatoare, ci depinde de manifestarea materiei -daca ar ingheta brusc totul, nu ar mai exista reper pentru timp. Si din moment ce timpul e valsul materiei, inseamna ca uitarea, in sensul timpului care vindeca, din moment ce e legata de om, il pune in cardasie cu asta, fiind chiar impregnata in om, ca o caracteristica de baza. Efectiv, din punct de vedere logic, omul aduce uitarea, pentru ca omul e uitare, dar nici nu e posibil altfel, ca ar inseamna sa fie nelimitat. Pe undeva, parca nu ar trebui uitat nimic, nici bune nici rele, pastele ma-sii. Interesant e insa ca suspendat in transcedental sau unde frasu’, sta agatata aceasta imposibilitate de a uita, si chiar si atunci cand omul crede ca a uitat, o fractiune de secunda poate spulbera tot mormanul asta grotesc al timpului ce trebuia sa spele tot, relevand caracterul limitat al uitarii. Se pune intrebarea daca exista intr-adevar un spirit sau ceva care se opune materiei si felului asta trecator al omului, ca altfel nu se explica pentru ce unele momente ard vesnic, in adevarate stari si nu insiruiri de evenimente.
  Concretizand in subiectul de mai sus, cred ca exista si femei care nu merita lacase ale inimii sau mintii, pastrate vesnic. Sa fii toata viata cu gandul la una care nu a fost nicicand curioasa de tine, din punct de vedere logic e semn de prostie, pentru ca, si normal, e ilogic, insa asta pune omul pe baricade de partea lumii, dar abia acuma apare problema. Pentru ca asa peisajul e incomplet. In realitate apare acel indescifrabil ceva, numit de om conflict minte-spirit/gest/simtire neintelesa. Si astfel el pastreaza pe cineva in ochii mintii sale, pentru totdeauna, chiar daca, sau mai ales, daca e o cauza pierduta, si asta ridica valoarea omului in sublim, chiar daca aduce prabusirea individului, prin asta. Aici apare o noua contradictie. Sa retina pe cineva vesnic, fara ca acest cineva sa aiba habar sau sa ii pese, vine din partea pastratorului, ca un strigat suprem de orginalitate, si asta in plan real, logic, se traduce intr-o legatura extraordinar de puternica cu lumea impotriva caruia actioneaza, din nou. Din alt punct de vedere, se poate pune intrebarea pentru ce caracterul trebuie sa imbratiseze prostia sau lipsa de logica si pentru ce alegerile logice cele mai bune de multe ori produc durere, si ridica intrebarea ce e mai logic, sa urmezi o cale pe baza concretului, sau sa eviti durerea, si de aici ce se traduce mai bine in prostie? Ecuatia timpului nu face lumina pe deplin. Deja se poate invarti problema pana la dumnezo si inapoi.
  Legand teoriile de mai sus de propriile trairi, sa zic asa, cred ca factorul asta, uitatul, are delimitari clare, pentru ca, dupa cum am spus mai inainte, unele femei iti lasa aminiri, altele aduc sau ating niste stari. Daca primele sunt trecatoare, celelalte nu se supun nici unor reguli, si de aici nu au legatura cu timpul, doar cu tine, unde de data asta, paradoxal, te plaseaza intr-o lume atemporala. De fapt cuvantul uitare cu totul nu are nici o semnificatie aici, ba mai mult, s-ar putea ca in orice moment te gandesti la ea, sa nu izbutesti sa iti aduci aminte. Doar simti ca sta agatata undeva naibii in prapastia din tine, ca moartea care te pandeste.
  De unde, ce se poate pune sub semnul intrebarii ca uitare, da, e deja gata uitat, uitarea nu are insa grad de validitate decat in spatiul inselator al logicului, si dincolo de ea timpul neavand acces, uitarea se volatilizeaza.

 11. 33de3 Says:

  o femeie pe care o iubesti ,nu o poti uita….pe o femeie pe care o iubesti (dar ea nu te iubeste) o poti uita ,dar …cand te saturi sa suferi aiurea…si sa-ti consumi energia pe care ai putea sa o folosesti facand ceva pozitiv…eventual daruind-o unei persoane care iti impartaseste iubirea…

  @Rodica Botan: intr-adevar bunatatea e cheia ….dar cheia asta frige foarte tare…si nu oricine poate sa o tina in mana

 12. Rodica Botan Says:

  33de3…ai dreptate ca frige…dar prefer durerea aia care sufera in tacere si in pace decit uneia cu remuscari. Cind stii ca ai facut totul…regretul e ca n-ai fost iubit si inteles, si poti sa traiesti cu acest regret. Unii il exprima in poeziile cele mai frumoase sau in melodiile cele mai dulci. Durerea asta da totusi nastere la ceva frumos…incluzind un caracter frumos si multa intelegere pentru alti oameni si intelepciune.

  Durerea aialalta insa careia ii raspunzi cu aceeasi moneda …duce la nebunie, la crime, la absurditati, la mustrari de constiinta…nu este pace si impacare si nici o incheiere la acel capitol. In cele din urma ajungi sa-ti fie mila de oamenii rai…ca rautatea ii chinuie mai mult pe ei decit pe cei carora le face rau…

  Sint trecuta si de a doua tinerete..am o perspectiva diferita in viata. Acuma bineinteles e diferita de la om la om…dar de unde sint…regretele arata altfel decit aratau la 20 sau 30 sau chiar 40 de ani…

  Nu uitati …cind uiti pe cineva, uiti o bucatica din tine…acea bucatica pe care ai consumat-o in prezenta acelei persoane…

 13. andre Says:

  Din „Cum sa uiti o femeie” se pot citi fragmente la:

  http://www.unica.ro/articole/timp_liber/Interviu_Dan_Lungu

 14. andre Says:

  Si in revista Tabu:

  http://www.tabu.ro/articol_2254/cum_sa_uiti_o_femeie__fragment_de_roman.html

 15. AnaAyana Says:

  Joker,
  Oare ştie cineva răspunsul la întrebarea asta?

  Octav,
  Un bărbat adevărat? Hmm, cei care le uită nu sunt adevăraţi?

  Eugen,
  Înseamnă că se poate.

  Rodica,
  O să ţin minte ceea ce ai spus legat de bunătatea unui om şi frumuseţe.

  st_triba,
  E mult de uitat? Mă gândeam că e greu de uitat ceea ce a fost intens, cele light dispar mai uşor, nu?

  33,
  E greu de stabilit dacă cineva merită sau nu să-l iubeşti. Dacă mai stai să raţionalizezi mai e iubire?

 16. Barbosu Eugen Says:

  „there is no such thing as impossible”.
  Se poate, ce ?

 17. urdumheit Says:

  hinayana, ai intrat in criza de inspiratie?

 18. Rodica Botan Says:

  …urdumheit…am vrut sa vad ce scrii si tu si cum stai cu inspiratia…si singurul lucru pe care l-am gasit a fost…critica de mai sus!!!

  Dar poate nu ma pricep eu…poti sa ma indrumi tu cum sa ajung la blogul tau?

 19. 33de3 Says:

  @anaayana :iubirea crestina nu se rationalizeaza se ofera dezinteresat intregii lumi ,dar iubirea pentru un posibil partener de viata (sot sotie) se rationalizeaza foarte mult ;sa nu confundam iubirea cu „fluturasii din stomac” ,aia nu e iubire ci doar ..niste hormoni …care cred ca au descoperit Fericirea… saracii hormoni se inseala amarnic…

 20. urdumheit Says:

  to be on topic, you kanst, can.t forget und forgive una mademoazele. that.s for sure.

  mi.si. rodica motan. i don.t even read miself, why should you?

 21. AnaAyana Says:

  Eugen,
  Ai dat mai sus câteva variante personalizate despre uitare. Se poate întâmpla aşa cum zici sau nu.Oricum, m-a amuzat cea cu mormântul. Umor negru, nu glumă!

  urdumheit,
  în criză de critici poate

  Rodica,
  urdumheit scrie dar e modest

  33,
  Aici sunt de acord. Dacă oamenii s-ar cunoaşte numai ca suflete şi nu ar mai avea trup lucrurile ar sta cu totul şi cu totul altfel!

 22. Rodica Botan Says:

  MoYo… Mr Urdumheito…
  I read … only …because…I can !
  🙂

 23. Barbosu Eugen Says:

  Oricum, asadar.
  O ultima intrebare, legata de uitare, insa venind de data asta din partea barbatului catre femeie, (numa voi sa fiti planse?) ar suna cam asa, dar este o intrebare retorica (si normal):
  Pe cine plange sau deplange o femeie mai tare, pe unu pe care nu l-a putut avea niciodata, ea dorindu-l insa el nefiind curios de ea, pentru ca dupa o vreme ele cam uita, va deplange pe cel care i-a oferit totul, atunci cand ea a dorit, si l-a dorit, deci totul a fost ca-n povesti, cu satisfactiile de rigoare, sau pe cel care, desi ea stie ca el o vrea, acesta a decis sa nu lase nici o portita de apropiere? Pentru ca mie mi se pare ca acolo, la cel neimpartasit, ea va avea cea mai mare putere si maretie, insa dimensiunea proprie ei, ei nu ii va fi nicicand cunoscuta. Mai ales in era informatiei si a bombardarii cu modele, imagini de vis si toate cele, care dau o indestulare grabita si abundenta a spiritului, tocmai pentru a-l ucide, si deci in care saturatia, mai devreme sau mai tarziu apare -uitati-va la cati sunt „pe drumuri” din punct de vedere sentimental/afectiv, dupa ce or avut casnicii turbate, pline de amor spumos si satisfactii – deci mai ales in aceste situatii ar fi firesc ca ea sa isi indrepte ochii dupa oglinda care o oglindeste cel mai frumos, chiar si stiind ca imaginea ei in lumea altadata datatoare de imagini superbe, acum e o minciuna, ea va sti totusi ca imaginea ei acolo este totusi adevarata. Sa priceapa si cine nu o inteles inca, e la fel ca si cand va avea zece oglinzi si toate o vor arata urata si zbarcita, cu exceptia uneia, care o afiseaza mereu tanara. Doar ca accesul la acea oglinda ii va fi vesnic interzis. Bineinteles ca imaginea cu tanara/batrana e simbolica, si se refera la suflet, nu la ochi rimelati. Oh well, mi se pare o intrebare buna.

 24. Rodica Botan Says:

  Intrebarea nu cred ca e rea…uneori nu stim ce ne trebuie decit atunci cind am pierdut…e ca si cind renunti la un inel subtire de aur cu un diamant mic pentru un inel gros de tabla cu o piatra mare de stilca…

 25. AnaAyana Says:

  A plânge sau a deplânge pe cineva înseamna într-un fel a încremeni în proiect.

 26. urdumheit Says:

  do you have erotic dreams with constantin noica?

 27. Rodica Botan Says:

  urdumheit…nobody here does…do you?

 28. urdumheit Says:

  and that makes you…a hinayana fan? or you just love democracy and freedom of speech?. hmmmm. i hate modern times….they used to cut heads some centuries ago, you know?
  they were also more, how should i put it,…humanitarian regarding lions. those tiny little cats with golden hair, you sure heard of ‘em…they used to feed ‘em properly…with christians.
  I figure that.s why lions are endangered and christians not.

  ps. the easiest way of NOT getting bitter answers that would relate to your…religion (i.m being nice now!) is: DO NOT answer questions you were not answered!
  ps2. yes, i know i.m an asshole.

 29. urdumheit Says:

  ….my bad….
  ….you were not asked..
  desi, ar merge si asa dintr.un punct de vedere.

 30. Barbosu Eugen Says:

  😆

 31. Rodica Botan Says:

  I could also look at the content of the article and everything else and I dont see you being asked in that matter …??? Do you see any of that kind of dirty language anywhere? This is „her home”…have some respect, my dear kitty cat!!!

  And I am a fan, yes. Its hard too find a such a young person with a such a accurate feel for life…why use such a language, my dear’ lion”? And besides…if you kill the christians, who will take good care of you, wild thing? I bet you, thhat your mother also teached you good manners too, cause…I can see …you are not tottaly rotten; there is good in you too. So…find something else too eat…christians are good people…they like cats!!!

 32. urdumheit Says:

  oh, cmon….you.re missing the whole point.

  dirty words????? ohooohohohooooo. so my guess is, if „erotic dreams” are….dirty words, alora „prick, weeny, shaft, cock, pecker, rubber, tomtom, mr. dick” are…devilish words?

  please note that, as i.m not totally rotten, i avoided using those almost ultra-super-totally devilish words.(a very genuine example would be: what the fucking hell are you talking about????)
  please note again that I DO NOT WANT TO TALK with you.
  at the end, please note that I DO NOT WANT TO ARGUE with you, either. judging from your almost…accurate english, you.re either an english teacher or you live in states, not in this shithole we call kakania cuntry (nope, i didn.t misspelled „country”). so don.t come preaching goodness and niceness here, lady…or i swear to GOD i.m gonna have a cardiac arrest on the spot!!!

 33. Mia Says:

  Cum sa uiti o femeie?
  Nu stiu daca se poate.Sunt unii oameni care apar in viata noastra pentru cateva clipe , apoi dispar si nu mai reusim sa ii uitam niciodata.Daca ai sau ai avut sentimente puternice pentru o femeie, nu cred ca o poti uita asa usor. Si este valabil si de partea cealalta.
  O femeie care iubeste sau a iubit nu uita niciodata un barbat.

  Si inca ceva: nu inteleg de ce nu vorbiti romaneste pe blog!Ati uitat limba romana? Sau nu este asa de „trendy” ca engleza?
  Mai usor cu atatea vulgaritati. Sunt unii care au cam multe frustrari si le exprima cu generozitate ..unde altundeva decat pe internet?

  Si cui nu ii place aceasta „cuntry” sa isi cumpere bilet de avion. Sunteti prea buni pentru Romania?
  Strainatatea va asteapta nerabdatoare si cu mult drag.
  Daca nu faceti nimic ca sa indreptati lucrurile care au nevoie de indreptare, macar incetati cu atatea comentarii.

 34. Rodica Botan Says:

  Ai dreptate Mia…scuze.

  Cu „motanul incaltat” insa mai am o vorba si dup-aia ispravesc.

  Am fost primita in acest spatiu la fel ca si tine. Am sustinut ideile pe care Ana , gazda noastra le-a adus in discutie. Chiar daca sint crestina…si uneori mi-am adus acea perspectiva in discutie sper ca am facut-o cu tact…n-am facut studiul Apocalipsei pe blogul ei desi as avea lucruri interesante de spus, mai interesante decit lucrurile pe care le-ai vomitat aci si pentru care ar trebui sa-ti ceri scuze Anei …Cred ca ai confundat blogul ei cu un cos de gunoi…
  Asa ca… my friend…when you come on this blog…fii dragut si lasa-ti expertiza afara…sint citeva doamne in compania asta …care ti-ar fi recunoscatoare.

 35. Ovidescu Says:

  Uitarea e singurul lucru care ne poate determina sa traim.

 36. AnaAyana Says:

  Chiar singurul? Nu aş fi atât de extremistă.

 37. urdumheit Says:

  plm, ontopic:
  la fel comme inubliabila ie o muliera, varza cu sunca ie la fel.
  asta ie o tautologie.
  sunt absolut certain caueq me pre-ocupeaza subjectu, deci daca ma mai trezesc maine, o sa ma bucur pe mine cu o analiza directamenta.
  adica aici
  tchuss!
  stalingrad rules.

 38. raluca Says:

  Si interviul asta cu Dan Lungu merita citit:

  http://www.cotidianul.ro/dan_lungu_la_noi_scriitorul_se_comporta_ca_o_gaina_cu_ou_de_aur-74912.html dan

 39. AnaAyana Says:

  După ce am citit cartea pot spune că MERITĂ ! Mergeţi şi o cumpăraţI, dacă nu, o împrumut eu 🙂

 40. Joker Says:

  Uite un posibil răspuns la încuietoarea întrebare: o laşi să-şi dea în petic.

 41. vreausapotsapotsavreau Says:

  SI EU AM CITIT CARTEA. MERITA. AM O RECENZIE PE BLOG

 42. Dacian Says:

  Raspunsul meu e ca nu poate fi uitata… daca dragostea a fost pura, reala. Pentru ca in acest caz dragostea te-a inaltat, te-a purificat si este acum parte din tine. Daca dragostea nu se poate uita, nici cea care in mod misterios ne-a inspirat-o nu poate fi uitata. Si nici nu e nevoie…

  Daca amintirea acelei femei provoaca suferinta si simtim ca ar fi bine sa o uitam, atunci probabil sunt diverse atasamente ce tin de ego acolo si acestea da, se pot uita.

Ce crezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: