Cum vă place gândăcelul?

by

– Să fie mai prăjit sau mai bine vă aduc nişte molii cu sos de roşii?

Probabil că astfel de discuţii au loc frecvent în restaurantele din Thailanda, nu mai e mult până o să le auzim şi în România. De ce?

Specialiştii din cadrul Organizaţiei pentru Alimente şi Agricultură ţin să ne amintească faptul că gândacii, albinele, greierii şi moliile conţin de două ori mai multe proteine decât carnea crudă şi au aceeaşi valoare nutriţională cu cea a unui preparat la grătar (sursa).

Buuuun. Că au furnicile gust de fasole sau greierii gust de seminţe prăjite poate nu e greu de crezut dar sunt convinsă că mai mult de lucru va fi la prejudecăţi decât la servirea lor. Cum să renunţe badea Gheorghe la sarmale şi mămăligă, la miel şi la porc? Nu am idee. Ori va creşte numărul de vegetarieni, ori ne mutăm din ţară. La un moment dat o să se termine insectele, nu?

Etichete: , , ,

49 răspunsuri to “Cum vă place gândăcelul?”

  1. GhitaB Says:

    „Ori va creşte numărul de vegetarieni, ori ne mutăm din ţară.”

    Iui! Sper să fie prima: să crească numărul vegetarienilor…
    Niciodată n-am înţeles cum pot oamenii să mănânce mortăciuni… Asta o fi din cauza că nu am gustat niciodată?

  2. anaAyana Says:

    Hai să nu le zicem chiar mortăciuni, dacă privim aşa, şi legumele fierte nu mai au viaţă 😛

  3. anahoretus Says:

    eu cred ca trebuie sa tinem cont si de obiceiurile culinare ale fiecarei tari. in china moliile la gratar sunt o delicatesa iar psicile si cainii sunt un fel de porc traditional. exista o traditie a bucatariei pe care fiecare tara o are, dar asta nu inseamna ca ea trebuie adoptata de catre toata lumea.

    bineinteles, amatorii de insecte care doresc sa nu le tina doar in insectar ci si pe gratar nu au decat sa isi satisfaca gusturile daca asta vor…

  4. Daniel Says:

    @GhitaB: pai insectele poti sa le mananci vii si nu mai sunt mortaciuni.
    @Ana: pai la cate se mananca pe planeta asta, care ar fi problema? Nu stiu cat te poti satura cu furnici, dar cred ca nister viermisori ar merge cand e foamea mare… la noi nu o sa se renunte asa usor la sarmale, fripturi si ciorbe de afumatura pentru ca pana la urma s-ar pierde mult din gustul vietii.

  5. anaAyana Says:

    Claudiu,
    Mă îndoiesc acum că o să dea lumea năvală la insectare să le devoreze : ) Cred că cei mai curajoşi pot încerca să introducă noutăţile astea în meniu, dacă sunt aşa sănătoase, nu au colesterol …

    Daniel,
    Ar fi doar interesant să vezi lângă platoul de sarmale şi unul cu lăcuste 😀

  6. anahoretus Says:

    a manca insecte nu e o chestiune de curaj, ci de gust: e ca si cum ai manca lacuste si ti-ar veni sa vomiti dupa! personal, nu cred ca romanii vor accepta prea curand acest trend si datorita faptului ca suntem o natie mai conservatoare, dar si pentru ca bucataria traditionala joaca inca un rol important in obiceiurile acestui popor…

  7. GhitaB Says:

    „Hai să nu le zicem chiar mortăciuni”
    😀
    Am exagerat un pic denumirea… 🙂

    Acum, serios, omul nu e făcut să mănânce carne. În Eden, Adam şi Eva nu mâncau carne. Mâncatul cărnii animalelor moarte a apărut pe parcursul istoriei, dar nu e bine.

    Înainte de potop oamenii nu obişnuiau să mănânce carne şi trăiau 800-900 de ani. După potop, ca rezultat al schimbării alimentaţiei oamenii trăiau mult mai puţin (120 de ani).

    Întotdeauna s-a făcut diferenţă între carne curată – necurată (de exemplu: porcul). Poporul Israel folosea numai carne curată.

    Rasa umană a degenerat. Şi cel mai mult, probabil, din cauza alimentaţiei.

    Dacă vrei să fii sănătos, trebuie să trăieşti sănătos. 🙂

  8. anaAyana Says:

    Claudiu,
    dar n-a zis nimeni să înlocuim bucătăria tradiţională cu una nouă, evident că e o chesiune de gusturi şi până la urmă, aşa cum restaurantele chinezeşti s-au înmulţit în România, nu ar fi rău să apară şi astea, doar pentru amatori.

    Ghiţă,
    Rasa umană o să tot aleagă şi o să tot experimenteze. Ar trebui să-şi asume tot ce face, unele consecinţe sunt fireşti.

  9. Daniel Says:

    pai nu mi se pare ceva extraordinar… daca incepi sa te obisnuiesti cu asa ceva, dupa aia merge de la sine… inceputul e greu. important e modul lor de preparare. plus ca stiu ca in copilarie se incearca multe: furnici, gandaci, etc.

  10. anaAyana Says:

    În copilărie se încearcă şi lipiciul cu lopăţică, mărgelele, praful şi alte năzdrăvănii 😛

  11. GhitaB Says:

    „Rasa umană o să tot aleagă şi o să tot experimenteze. Ar trebui să-şi asume tot ce face, unele consecinţe sunt fireşti.”

    Corect! 🙂

    Prefer să mă hrănesc cu ceea ce ştiu că-mi ajută la sănătate.
    Şi… fără să încerc ceva greţos.

    În schimb, se pot experimenta noi meniuri din „alimente comestibile”. Pentru mine nu toate alimentele sunt comestibile. 🙂

  12. anaAyana Says:

    Lasă că românii sunt inventivi, fac dulceaţă din coji de pepeni sau dulceaţă din dovlecei. 😀 Comestibile, nu?

  13. GhitaB Says:

    „pai insectele poti sa le mananci vii si nu mai sunt mortaciuni.”
    😀
    Într-adevăr! 🙂 O mătuşă a înghiţit din greşeală un viespe. (era în ceaşca de cafea) Şi a înţepat-o de gât… 😀

    O fi ceva original. Alţii înghit cuie şi lame. 😛

  14. anahoretus Says:

    imi aduc aminte de o replica din Sex and the City pe care mi-a spus-o cineva: cum iti dai seama ca un restaurant chinezesc este bun? atunci cand mai vezi si chinezi mancand in el!

    si restaurantele chinezesti de la noi au facut compromisuri culinare introducand carnea de porc sau de pui in locul celei de…pisica! si nu stiu daca afacerea este chiar profitabila de vreme ce aici unde sunt acum aceste restaurante sunt la fiecare colt de strada in timp ce in Romania cu greu gasesti unul….

  15. anaAyana Says:

    Haha, viespea a mai avut timp să înţepe când se rostogolea pe gât? Ghiţă, scuze că mă amuz dar sună funny.

    Claudiu,
    Ştii cum e, nici cizmarul nu are cizmele făcute că le face altora. Până la urmă, chinezii s-or fi săturat de mâncărurile lor şi au dat-o pe sarmale. Am văzut eu un documentar.

  16. GhitaB Says:

    „Lasă că românii sunt inventivi, fac dulceaţă din coji de pepeni sau dulceaţă din dovlecei.”

    😀
    Da… Şi apoi arome…
    Aromă de căpşuni…
    Aromă de vişine…
    Şi dulceaţa nu mai e dulceaţă adevărată…
    Produs cu gust de mâncare.

  17. anaAyana Says:

    Păi cine vrea să fie sănătos ştie ce are de făcut. Lasă aromele şi dă iama în grădină. eventual, să le mănînce nespălate. Circulă o ştire cum că dacă le speli, le dai jos o parte din proprietăţile nutritive.

  18. GhitaB Says:

    „Haha, viespea a mai avut timp să înţepe când se rostogolea pe gât? Ghiţă, scuze că mă amuz dar sună funny.”

    😀
    Şi eu mă amuz că e veche povestea. 🙂
    Dar putea fi mai rău… Dacă se umfla…

    Oricum, e un motiv bun să nu consumi cafea. 😀

  19. anaAyana Says:

    E bun motiv să bei cafea cu furculiţa 😛 eventual departe de natură şi de prisacă.

  20. mesterulmanole Says:

    io, atat am de zis: sa fie la ei!!!
    mie imi plac greierii cand, seara, canta…

  21. GhitaB Says:

    Trebuie să plec. Merg la ping-pong, apoi la campionatul de volei de la universitate. 🙂

    Să aveţi grijă ce mâncaţi… 🙂
    Toate bune! 🙂

  22. anaAyana Says:

    Manole,
    Păi da, şi puiul de găină mai cântă dar nu scapă de bucătărie. O fin cauză că e mai mare?

  23. GhitaB Says:

    „cand, seara, canta…”
    Întotdeauna am problema asta când vreau să explic ceva legat de cântatul la chitară… „Când cânt la chitară…” (şi mi se încâlceşte limba). 😀

  24. mesterulmanole Says:

    da. 😛
    mda, ai si tu dreptatea ta, da’ e chestie de obicei local si mioritic…greierele in gradina…copanul de pui in farfurie…
    si acum daca zici ca puiul canta, o canta si porcul? 😀

  25. anaAyana Says:

    Ghiţă,
    Păi omul de unde o fi învăţat să cânte prima oară?

    Manole,
    Porcul cred că este tăiat din cauză că nu cântă şi niciodată nu o să înveţe 😀 nedreaptă lumea asta

  26. Daniel Says:

    porcul e taiat ca e gustos cand e pregatit in bucatarie… si ca se ingrasa repede ca un … porc… si are multe merite chiar daca nu se vad… in plus, faptul ca suntem carnivori a contribuit extraordinar de mult la progresul nostru ca specie… dar deja asta e alta discutie

  27. anaAyana Says:

    Carnivori fiind, au apărut şi ideile de canibalism,nu? 😛

  28. Bogdan Says:

    Apropo de ce zicea GhitaB la inceput de tot: se pare ca multi vegetarieni declarati nu maninca carne pentru ca nu suporta sa manince cadavre/mortaciuni. Deci pentru ei, plantele nu sunt fiinte vii.

    Dragilor, plantele sunt tot fiinte vii: se nasc, respira, cresc, infloresc si mor. Faptul ca ceapa sau salata nu guita, behaie sau mugeste cind o smulgi din pamant apoi o tai pe tocator ori o mastichezi, nu inseamna ca nu e fiinta vie. Biologic vorbind, mesteci un cadavru vegetal, iar faptul ca pare proaspat si dupa 5 zile de la cules, nu inseamna decit ca putrezeste mai greu decit un animal.

    Inteleg sa nu maninci carne din alte considerente, dar motivatia ca maninci un cadavru este una ilogica, pentru ca inseamna sa declari ca plantele nu sunt vietati.

    Dar in fine, insasi ideea de cadavru difera: porcul care moare de junghier e bun de fripturica; ala care moare din alte cauze, e mortaciune si-i bun de aruncat. Asa ca totul tine pina la urma de perceptie si incercam sa gasim motivatii plauzibile pentru diferitele noastre…idei 😀

  29. Barbosu Eugen Says:

    Ghita, sunt curios sa te vad asa pe la 150 de ani, da’ eu unu nu cred ca mai apuc, nemancand asa ca tine doar gem atmosferic si altele la fel de ecologice

  30. Bogdan Says:

    Eugene, ei nu maninca gem atmosferic. Maninca tot niste cadavre, dar vegetale. Care, recunosc, sunt mai gustoase si mai sanatoase. Dar tot cadavre sunt. Iar ecologice nu mai sunt demult nici ierburile astea. Ce dracu, nu tot in atmosfera asta poluata cresc si ele, nu? 😆

    Pe mine ma intriga motivatia asta stupida pentru care unii zic ca nu manica carne fiindca ar insemna sa manince cadavre…

  31. Barbosu Eugen Says:

    trebuie sa-l intelegem si pe ghita: motivul pt. care el nu considera plantele cadavre e ca in biblia cea atotcunoscatoare nu scrie ca ele ar fi fiinte vii; sau ?

  32. neo Says:

    .. e drept ca sunt un om.. cum sa zic eu.. gurmand, din fire.. dar asta nu inseamna ca bag orice in gura.. si plus, ratiunea umana nu e cel mai bun punct in care sa lovesti cu strategia de publicitate.. dejaba ne zice ca au multe calorii, ca tot cancerosu de mcdonalds ne atrage ca pe insecte la lumina..later..

  33. GhitaB Says:

    „trebuie sa-l intelegem si pe ghita: motivul pt. care el nu considera plantele cadavre e ca in biblia cea atotcunoscatoare nu scrie ca ele ar fi fiinte vii; sau ?”

    🙂 Nu mănânc carne pentru că nu face parte din dieta recomandată de Creator la început. Pentru a mânca… carne… trebuie ca un animal să moară. Nu mi se pare ceva normal.

    În schimb, mănânc plante pentru că fac parte din dieta ideală. 🙂

    După ce au fost creaţi Adam şi Eva Dumnezeu le-a spus ce trebuie să mănânce:

    Genesa 1:29 „Şi Dumnezeu a zis: „Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ, şi orice pom, care are în el rod cu sămânţă: aceasta să fie hrana voastră.””

    Când dintr-o fabrică iese o maşină, există o serie de reguli de funcţionare. Dacă sunt respectate e ok, dacă nu…

    Ce s-ar întâmpla dacă am băga în rezervor lemne în loc de benzină?

  34. brontozaurel Says:

    1. Omul nu este un animal ierbivor! Are sistemul digestiv special construit pentru a manca si carne. Ca dieta ideala nu contine carne mi se pare o prostie. (No offence, Ghita, but that’s my honest opinion. Carnea este benzina pentru masina numita ‘om’) Ce urmeaza dupa asta? Sa incercam sa convingem tigrii, lupii, si asa mai departe ca trebuie sa devina toti vegetarieni?

    2. Pot in schimb sa inteleg ca unora nu le place carnea (ma refer la gust, la felul in care se simte in gura cand mesteci, la faptul ca ramane in gura cand mesteci si… scuzati daca suna scarbos, cum miroase atunci cand iese pe partea aialalta). Mie nu-mi plac legumele si zarzavaturile. Nu suport nici macar mirosul. Imi vine sa vomit daca se simte pe undeva miros de castraveti sau de rosii. Nu-mi place nici alta carne in afara de peste sau pui – astea doua imi plac insa la nebunie, pentru nu-mi place sa mestec la carne, imi place doar carnea frageda.

    3. E adevarat ca nu suport sa vad pui intreg sau peste intreg in farfurie. Puii mici de gaina mi se par adorabili. Nu suport sa vad acvariile alea cu pesti vii aproape morti in magazine. Atata timp cat in farfurie e o bucata de file de peste sau de piept de pui fara o forma care sa ma duca cu gandul la animalul viu, e totul in regula pentru mine.

  35. brontozaurel Says:

    Si referitor la gandacelul de la care a pornit totul, mai exista si varianta ‘sa murim de foame’… care probabil ar fi preferata doar de copiii mofturosi ca mine…

  36. done8989 Says:

    Ghiţă …
    Am văzut pe Discovery, parcă .. sau National Geographic .. o să ma corecteze cineva şi o să spună şi numele la emisiune (eu nu prea mă uit de obicei la TV), o emisiune în care unii după ce s-au prăbuşit cu avionul în munţi (nu mă întreba ce munţi) ca să poată rezista, pentru că era zăpadă şi nu aveau ce mânca, au început să mănânce din cadavrele celor care nu au supravieţuit în urma prăbuşirii avionului. Sunt curios … tu ce ai fi mâncat ?

    Şi animalele mor şi se duc în pământul din care au fost create şi plantele, nesimţitele, se hrănesc din acel pământ.

    Îţi recomand o salată de ridichi negre cu brânza :X (lactate mănânci ?)

    aşa .. ontopic:
    cred că prăjiţi şi daţi prin ciocolată ar fi buni 😕

  37. done8989 Says:

    uitasem ceva
    „Genesa 1:29 “Şi Dumnezeu a zis: “Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ, şi orice pom, care are în el rod cu sămânţă: aceasta să fie hrana voastră.”””
    orice ? hai să fin serioşi 🙂
    E treaba ta dacă crezi tot ce scrie în Biblie.

    Totul are un sens. Dacă oamenii ar fi trăit peste 200 de ani (nu am făcut nici un calcul … am zis o cifră care nu cred că a fost atinsă) cred că am fi fost cam mulţi acum pe Pământ.

  38. GhitaB Says:

    @brontozaurel

    Vegetarienii trăiesc mai mult. Oare nu o fi pentru că au adoptat cea mai bună alimentaţie?

    http://ngm.nationalgeographic.com/ngm/0511/feature1/index.html
    (Ce bine mă simt că National Geografic nu trece cu vederea longevitatea Adventiştilor de Ziua a Şaptea :P)

    @done8989

    Ştiu cazul despre care vorbeşti. S-a făcut şi un film pe tema asta (Alive). Nu l-am văzut dar am auzit de el. Sunt excepţii uneori când nu ştii care e cel mai bun lucru pe care să-l alegi. Dar în general vorbind, există principii care dacă sunt adoptate e ok. 🙂 Nu ştiu ce aş fi făcut în cazul ăla. Îmi place să cred că aş fi murit fără să cunosc gustul colegilor mei.

    „E treaba ta dacă crezi tot ce scrie în Biblie.”
    „Dacă oamenii ar fi trăit peste 200 de ani (nu am făcut nici un calcul … am zis o cifră care nu cred că a fost atinsă) cred că am fi fost cam mulţi acum pe Pământ.”

    După Biblie, oamenii dinainte de Potop erau longevivi (Metusala a trăit 969 de ani). Potopul a avut loc în anul 1656 de la creaţiune. Într-adevăr Pământul era populat, dar la Potop au rămas numai 8 oameni (Noe, soţia lui, cei trei fii şi soţiile lor). După Potop oamenii au trăit mult mai puţin, deci nu s-a pus niciodată problema că Pământul ar putea fi neîncăpător. 🙂

  39. Cristal Says:

    Au pătruns gândăceii şi fluturaşii în calculatorul anaAyanei.
    Vă roagă să aveţi puţintică răbdare până prăjeşte toţi „viruşii” 😛 Revine cât de repede se poate!

  40. james crissilv Says:

    cred ca la un moment dat vom vorbi de ferme de gandacei si alte insecte sau rezervatii naturale pentru musuroaie gigant sau cine stie ce altceva. ai vazut acum de ceva ani nebunia celor care vor sa creasca melci. iti dai seama ca este posibil ca peste cativa ani aceasta nebunie sa se transforme in pasiune pentru cresterea gandaceilor?
    o seara minunata iti doresc

  41. Bogdan Says:

    Ghita, vad ca ai citat din Biblie. Deduc ca te orientezi cam la litera dupa ea. Asa ca iti citez si eu tot de-acolo, adica un piculet mai jos, respectiv Genesa 1:30: „Si tuturor animalelor pamintului, tutror pasarilor cerului si tuturor vietatilor care se misca pe pamint, care au in ele o suflare de viata, le-am dat ca hrana toata iarba verde.”

    Dupa umilele mele cunostinte, exista pe pamintul asta destule specii de animale (feline, canide, pasari, reptile etc.) care sunt carnivore. Sa inteleg ca alea sunt erori divine sau s-au indepartat de la dreapta credinta si nesocotesc cuvintul Domnului?

    O mica sugestie: Biblia este o carte ce trebuie citita cu tot arsenalul din dotare: spirit, ratiune, credinta, sentiment. Adica printre rinduri. Daca o citesti cu ochelari de cal, vei fi inteles numai pe sfert din ce se spune acolo si vei fi pierdut cea mai mare parte din informatii…

  42. Mergem la păscut sau nu? | Saturnianul Says:

    […] marginea unui post al Anei (apropo, n-aş mînca insecte nici dacă mi-ar zice FAO că o să trăiesc pînă la 150 de ani) […]

  43. sorin Says:

    Nici insecta nu mai bine in Romania. Cand vor auzi ca vrem sa le mancam. Totusi, eu nu am auzit nicaieri in istorie ca cineva sa manance insecte. Dece s-o facem noi?

  44. sorin Says:

    „Nu mai vine” – am vrut sa scriu

  45. Barbosu Eugen Says:

    @ghita „Ce s-ar întâmpla dacă am băga în rezervor lemne în loc de benzină?” intr-o zi am mers cu un amic sa isi cumpere niste motorina pt. soba, am ajuns la el acasa, pe cand eu stateam tacticos intins in fotoliu, el era sa toarne benzina (de vina a fost vanzatoarea ca a gresit..well…sortimentele)
    mersi pentru ca mi-ai reamintit povestea cu ce a spus creatorul sa halim; din pacate am uitat-o din nou: „ok, ok, ok, I got it! I got it! Shit! I lost it!” – fight club 😀

  46. GhitaB Says:

    @Bogdan

    Genesa 1:30: “Si tuturor animalelor pamintului, tutror pasarilor cerului si tuturor vietatilor care se misca pe pamint, care au in ele o suflare de viata, le-am dat ca hrana toata iarba verde.”

    E adevărat. În Eden, înainte de păcătuire, nu exista moarte. Nici un animal nu consuma altul. Nu existau animale carnivore. Şi nici pe Noul Pământ animalele nu se vor mânca între ele. 🙂

    @Eugen
    „el era sa toarne benzina (de vina a fost vanzatoarea ca a gresit..well…sortimentele)”

    🙂 E periculos, deci, să încurci sortimentele. (Tati a avut un accident cu benzină în urmă cu vreo 25 de ani. E o minune că e în viaţă şi mai ales că e întreg şi poate lucra. Toţi doctorii ziceau că va muri. A stat în reanimare vreo 6 luni…)

  47. Barbosu Eugen Says:

    cred ca de-acolo ti se trage tie frica de…pucioasa, focul iadului si-alte bunaciuni 😛

  48. GhitaB Says:

    Nu trebuie să existe frică pentru cei care învaţă să aleagă binele. 🙂

  49. XTM Says:

    Mai GhitaB, si t esti cum zice Pavel adica, dupa invataturile saracacioase de la inceputurile lumii ? Dumnezeu a permis omului sa manance si carne ce provine, clar , de la diverse animale, datorita faptului ca si-a pierdut perfectiunea. De asemenea Isus zice ca nu ce intra pe gura spurca pe om, ci ceea ce iese, fiindca ceea ce intra pe gura omului ajunge in hazna, pe cand ceea ce iese pe gura omului iese din inima lui si reflecta sentimente si stari. Tot odata Pavel vine si ne zice ca sa nu ne infranam de la mancare si bautura, dar totusi sa ne ferim de sange, carne jertfita la idoli, si sa ne ferim de betii, caci e fara de folos ca omul sa se abtina de la acestea, fiindca i-ar fi fara de folos. Adevarat ca omul nu avea voie sa manance animale cand era in Eden, dar atunci starea lui era cu totul alta fata de dupa ce a pacatuit, cand a inceput sa se degradeze incet incet. Si nu datorita alimentatiei se degradeaza oamenii, ci datorita faptului ca generatiile care se departeaza tot mai tare de omul Adam, se departeaza tot mai tare de starea aceea de perfectiune a omului din Eden.
    Si da intr-adevar cand a inceput Potopul 8 oameni au intrat in corabia unde puteau intra multi altii, dar restul lumii a ezitat fiindca era nebuna si nu credea in Dumnezeu, iar greseala asta i-a costat moartea fara inviere, fiindca s-au aratat ca fiind razvratitori cu voia in fata lui Dumnezeu, asemenea lui Adam si a Evei in gradina Edenului si asemnea lui Lucifer, care din heruvim ocrotitor, a devenit diavol, balaur sau inghititor.

    Deci ia aminte : carne ai voie, dar carne cu sange, sau sange in combinatie cu orice altceva n-ai voie sa mananci, fiindca in sange se afla puterea de viata o oricarei creaturi.
    S inca o intrebare : Daca tu zici acum, ca in vremurile noastre, nu avem voie carne de animal, atunci de ce israelitii consumau de Pasti carne, de ce levitii consumau carne, de ce majoritatea poporului lui Dumnezeu erau pastori de oi si capre ?

    Da erau animale necurate si curate pe vremea lui Isreal, dar acele elemente au reprezentat simboluri, care dupa venirea lui Cristos au fost desfintate de Fiul lui Dumnezeu, Isus, caci acel legamant care cuprindea acele jertfe si abtineri de la diferite animale, nu ierta pacatele, ci doar aducea aminte de ele, osindind pe cel ce era sub lege, dar o data cu venirea lui Isus, acesta a adus legamantul de la inceput, pe care Dumnezeu l-a facut cu Avram, legamant facut prin fagaduinta, nu prin Lege.

    ( Poate ca vorbesc in asa fel in care voi sa nu intelegeti, dar un lucru e sigur : toate cate vedeti puteti manca si bea, dar de sange, de oridecare ar fi el, sa nu va atingeti, sa nu-l mancati. )

Ce crezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: