Bucuria există!

by

smiling-kitty.jpg

Fericirea trebuie că are o reţetă controversată, e ca un cocktail ce-şi schimbă mereu reţeta tocmai pentru că apare o alta nouă din sine însuşi, mereu îmbunătăţită. Pe măsură ce gustăm viaţa nu numai că devenim mai pretenţioşi în materie de gusturi dar unele dintre ele ne definesc. Cu altele ne obişnuim. Cum poţi fi sigur totuşi că ceea cu ce te-ai obişnuit este cel mai bun şi nu mai necesită schimbări?

Pentru mine bucuria înseamnă strălucire. Soarele când apare pe cer oare ce vrea să spună? Atunci când un copil primeşte un cadou mai mare decât aşteptările lui, de ce i se luminează chipul? E ca şi cum, după spălarea de griji strălucirea respiră cu adevărat, după apăsătoare aşteptări de lumină.

În luna cadourilor am auzit oameni care se simţeau trişti. E ciudat să nu te poţi bucura atunci când există un motiv universal de bucurie. De fapt, probabil că pe unii îi deranjează prea multe bucurii şi apar stările contradictorii. Pe unii îi agasează veselia altora atunci când sunt suspicioşi în ceea ce o priveşte. Motive cred că există, la fel cum există şi oameni care mimează veselia crezând că poate aşa vor ajunge la ea. Mă refer la cei superficiali, de ce oare sunt aşa mulţi? Ce încearcă să construiască, să arate? Eşti mai valoros când eşti flexibil şi adaptabil la tot ce mişcă?

E primul decembrie când bucuriile mele se nasc aşa cum nu le-am avut în anii precedenţi. Ce mi-a lipsit? Credinţa sau încrederea că poate fi bine? Şi nu doar ca vorbe ci în trăiri.

Minuni vor exista mereu dar pentru asta trebuie să deschizi ochii si să înveţi să crezi în ceea ce te-nconjoară! Mi-a fost mare mirarea când am văzut că unii oameni pe care-i credeam banali sunt poate mai bogaţi sufleteşte decât mine prin simplul fapt că ei au crezut ceea ce eu cercetez continuu şi analizez. Mai sunt multe de învăţat, baza însă este bucuria, fără ea nimic nu se asimilează, nimic nu prinde viaţă!

Etichete: , , , , ,

9 răspunsuri to “Bucuria există!”

 1. Cineva Says:

  confirm 😉

 2. anaayana Says:

  Încă o bucurie!
  Te mai aştept, Cineva, să vedem mai departe cum e cu confirmatul 🙂

 3. Stelian-Mihai Grădinariu Says:

  În luna cadourilor am auzit oameni care se simţeau trişti. E ciudat să nu te poţi bucura atunci când există un motiv universal de bucurie.

  Eu nu mă pot bucura când ar trebui să mă bucur, când e ceva planificat.

 4. anaayana Says:

  Asta simt si eu deseori, poate din cauza ca dispare spontanul, naturaletea si intervin calculele, pragmatismul. De fapt, nu-mi plac lucrurile impuse. Cred ca de aici vine senzatia asta cu bucuria impusa.

  Ma mai gandesc la un aspect: fiecare percepe si se adapteaza in felul lui, e vorba si de intensitate. Cred ca pe undeva se exagereaza, ma refer la cei care zambesc mereu numai pentru a nu parea tristi.

  Am auzit oameni care spuneau ca au fost nevoiti de multe ori sa para bucurosi cand de fapt nu erau asa.

  Prefer sinceritatea si imi place mai mult cand cineva nu se ascunde dupa o masca de bucurie. Tot „editand” adevaratele stari se ajunge la fals, dispar sentimentele, se ingroapa adevarul.

 5. catalin Says:

  Da ,ai dreptate……dar festivismul superficial parca imi scade intensitatea bucuriei…….am devenit prea superficiali asta e problema….am uitat sa ne bucuram de lucrurile simple…

 6. anaayana Says:

  Catalin,
  Important este sa traim sincer, fara sa ne mintim unii pe altii sau pe noi insine.

 7. https://anaayana.wordpress.com/ | ucshiva`s blog Says:

  […] toţi suntem la fel. În orice caz, oricât de difetiţi am fi, încercaţi să zâmbiţi mai des. Bucuria există ! Etichete : Personal « Donează o haină ! Niciun […]

 8. anaayana Says:

  Trebuie sa invat si eu sa fac astfel de link-uri 🙂

 9. Ceasuri Says:

  Mereu am sustinut ca viata se masoara in fericire. Mai greu este sa gasim acel ceva care ne va face fericiti si nu stiu de ce dar de cele mai multe ori acel ceva nu se poate cumpara.

Ce crezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: